tisdag 23 mars 2010

Tänk på våra anhöriga!


General Anders Brännström mötte personalen vid FS 19. Han uppmanade bland annat personalen att tänka på och bädda för sina anhöriga under insatsen.

Den 19 mars strax efter klockan 11.00 på förmiddagen mötte generalen Anders Brännström FS 19 under veckans kontingents-uppställning. Han är en av de högst uppsatta cheferna i Försvarsmakten med ansvar för bland annat utlandsstyrkan. Bland hans budskap fanns ett som var mycket tydligt.

Anders framhöll i sitt tal att de som åker på utlandstjänstgöring också behöver tänka på de anhöriga och göra vad som är möjligt för att göra deras vardag ska underlättas. Detta innan de åker iväg på sin insats i Afghanistan.


General Brännström har själv erfarenhet av utlandstjänstgöring. Bland annat har han under 2003 till 2004 varit chef för den multinationella brigaden i Pristina, Kosovo. Där kom han och hans personal att prövas under de oroligheter som inföll under våren 2004. Erfarenheter som denna har säkert, bland annat, bidragit till hans råd denna dag till FS 19:s personal. Det vill säga att göra vad man kan för de anhöriga men samtidigt i insatsområdet behålla fokus för att förbandet ska lyckas och samtidigt förmedla en god bild av den svenska insatsen.


Den 27 mars genomförs FS 19:s anhörigdag vid Livgardet på Kungsängen. Den innebär en start på en rad aktiviteter som riktar sig till anhöriga vid förbandet. Om allt fungerar som tänkt ska det komma att bli en bra kedja av informationstillfällen som ska ge de anhöriga den information som de känner att de behöver för att de ska känna sig informerade om det som händer deras soldat i insatsområdet i synnerhet och i Afghanistan i allmänhet.


Text och foto: Wilhelm Guldbrand
Public Affairs Officer vid FS 19



3 kommentarer:

  1. Lycka till FS 19 med er nya blogg!

    Hoppas ni får lika många besök från engagerade anhöriga som vi har på vår blogg.

    Idag gör vi lite extra reklam för er och hoppas att våra besökare följer er också framöver!

    Vi syns i Afghanistan!

    Bästa hälsningar

    Henrik Eskilsson, PAO FS 18

    SvaraRadera
  2. Lycka till till både soldater och anhöriga! Det är en mission för båda parter...en i Afghanistan och en i Sverige.
    Bloggen är en bra länk däremellan.

    Från en flickvän till en soldat i FS18.

    SvaraRadera
  3. Tack för en bra dag med många intryck och ett grundlagt förtroende för att ni kommer lösa era uppgifter väl. Take care.Håll huvudet kallt,och hjärtat varmt.
    Stolt make.

    SvaraRadera