onsdag 28 april 2010

Vi är beredda!

Vi har förberett oss länge. Vi är mer förberedda än de allra flesta som åkt iväg på ett internationellt uppdrag. Personligen har detta uppdrag upptagit större delen av min tid under det senaste året. För mina direkt underställda chefer har uppdraget varit en heltidssyssla från förra sommaren med rekognoseringsresor, möten och förberedelser. För återstoden av personalen som ryckt in med början under januari månad och fram mot våren har utbildningen varit intensiv och bred.

Vårt förband består av mängder av olika befattningar som erhållit utbildning inom sina respektive kompetensområden. Efter den har vi genomfört det som kallas för missionsspecifik träning. I anslutning till denna följde vår besöksdag. Nu under vecka 17 avslutades vår slutövning med att alla delar i förbandet samtrimmades till en enhet. Ett lyckat resultat firades med en gemensam kontingentsmiddag på kvällen den 28 april. Kanske blev det ett av få tillfällen då större delen av förbandet kunde samlas på en plats för att mötas, diskutera och ha en trevlig kväll tillsammans.

När denna vecka är till ända återstår endast att vårda den materiel som vi använt under vår utbildning och packa vår personliga utrustning för att från och med första halvan av maj månad börja rotera ned till insatsområdet. Flera av oss har ju dessutom redan roterat. Med vår ankomst till Afghanistan inleds den period som saken gäller, att göra ett gott jobb för freden i Afghanistan. Dock vill vi innan vi åker till vår mission tacka de som hjälpt oss att nå den höga nivå vi har idag.

Livgardet, den internationella utbildningsenheten och SFAB har hållit oss med, bland annat, logi, utbildning och mat. Också många andra enheter av Försvarsmakten med Ledningsregementet i spetsen har stöttat andra delar ur vårt förband. Få är nämnda men ingen är glömd, ett stort tack!

Avslutningsvis vill jag upprepa: Vi är beredda och vi ser fram mot en utmanande och utvecklande tid tillsammans i Afghanistan. Om vi kan bidra med att landet är en lite bättre plats på jorden för sina medborgare när vi återvänder till Sverige i december så kommer detta att vara värt all vår svett och möda. Min förhoppning är också att alla ni anhöriga som blir kvar hemma ska dela den uppfattningen när juletiden kommer.

Gustaf Fahl
Kontingentschef FS 19

6 kommentarer:

  1. Lycka till, ni gör/kommer att göra ett bra jobb!
    Kom ihåg att det finns kaffe hos den bortglömda delen av FS19 (SAE, maj-september) när ni besöker Marmal.

    SvaraRadera
  2. Mamma Charlotta3 maj 2010 kl. 05:29

    Hej,
    Är mamma till en soldat i FS18. Tänkte dela med mig av lite erfarenhet.
    Jag lyckades få kontakt med 2 mammor i samma grupp som min son. Det har varit till oerhörd stor nytta och stöd. Har en av pojkarna hört av sig har vi kunnat maila till varandra och sagt att allt är ok. Vi har kunnat prata om vår oro och gett varandra stöd.
    Till slut vill jag önska alla i FS19, både soldater och anhöriga allt gott. Var rädda om Er.

    SvaraRadera
  3. FS 18:s blogg har bilder från FS 19:s ankomst. http://swecon-afghanistan.blogspot.com/

    SvaraRadera
  4. Hej

    Var är ni? har inte några redan rest ner redan vad jag sett på FS18
    Bengt

    SvaraRadera
  5. Flickvän till FS 1920 maj 2010 kl. 09:45

    Då är ni nu på väg, FS 19!
    Vi här hemma kommer läsa bloggen flitigt samt att tänka på er varje dag! Det ni gör är en stor insats! Glöm aldrig det.

    Lycka till och va rädda om er !

    /Karin.k

    SvaraRadera
  6. Men nu väntar vi anhöriga på en updatering av denna sida !!!!

    SvaraRadera